Начин на приготвяне
Различни видове брашно се смесват заедно с кафявата пудра захар, бакпулвера и ванилиите. Към тях се добавя млякото (или водата).
При втория вариант ще се получат още по-полезни и диетични сладки.
Сушените боровинки трябва да се стрият и да се смесят с яйцето. Ако са ви прекалено сухи, може да ги накиснете за около 15 мин. в топла вода.
Смесете всички съставки и омесете твърдо тесто за бисквити. С удобна точилка го разстелете на кора с дебелина 2-3мм. Може да поръсите с царевично нишесте, за да не залепва.
Вземете подходящи формички и изрежете. Подредете здравословните бисквити в тава с хартия за печене. Ако са стандартните за фурна, ще излязат две дози.
Печете хрупкавите бисквитки със сушени боровинки за 20 мин. или до почервеняване на 160 градуса.
Когато са готови, ги оставете върху решетка да изстинат, а после съхранявайте в буркан или кутия.
Да ви е сладко!