Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Хрупкав пържен шаран с царевична панировка

Хрупкав пържен шаран с царевична панировка

EfrosiaEfrosia
Новак
52311
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Класика, която не можем да откажем - хрупкав пържен шаран, трябва му само подходяща гарнитура"

Необходими продукти

  • шаран - около 1.5 кг котлети или парчета
  • черен пипер
  • лимони - 1
  • царевично брашно - 1 ч.ч. или повече, за овалване
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете добре парчетата шаран и поръсете с черен пипер и прясно изцеден лимонов сок. Оставете да престоят половин час.

Загрейте мазнина в дълбок тиган. Оваляйте хубаво всяко едно парче риба в царевично брашно, овкусено с пипер и сол.

Пържете рибата до златист загар и от двете страни.

Готовите парчета шаран се слагат върху кухненска хартия, за да попие мазнината.

Хрупкавият пържен шаран с царевична панировка е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: