edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Риба»Пържена Риба»Хрупкав пържен шаран с царевична панировка

Хрупкав пържен шаран с царевична панировка

EfrosiaEfrosia
Новак
26
10
4
Хрупкав пържен шаран с царевична панировка1 / 2
07/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Класика, която не можем да откажем - хрупкав пържен шаран, трябва му само подходяща гарнитура"

Необходими Продукти

  • шаран - около 1.5 кг котлети или парчета
  • черен пипер
  • лимони - 1
  • царевично брашно - 1 ч.ч. или повече, за овалване
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете добре парчетата шаран и поръсете с черен пипер и прясно изцеден лимонов сок. Оставете да престоят половин час.

Загрейте мазнина в дълбок тиган. Оваляйте хубаво всяко едно парче риба в царевично брашно, овкусено с пипер и сол.

Пържете рибата до златист загар и от двете страни.

Готовите парчета шаран се слагат върху кухненска хартия, за да попие мазнината.

Хрупкавият пържен шаран с царевична панировка е много вкусен.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: