Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пастички»Пандишпанови пастички за гости

Пандишпанови пастички за гости

Пандишпанови пастички за гости
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Ако искате гостите ви да се връщат отново и отново, поднесете им тези пандишпанови пастички за десерт"

Необходими продукти

  • за блата
  • жълтъци - 6 бр.
  • белтъци - 6 бр.
  • брашно - 150 г
  • захар - 150 г
  • за крема
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • маскарпоне - 2 с.л.
  • крема сирене - 1 с.л.
  • пудра захар - 1 с.л.
  • сладко от череши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците с 1/4 от захарта до пухкав крем, а белтъците с останала захар. Съединете двете смеси, като добавяте и по малко от пресятото брашно.

Бъркайте с леки въртеливи движения. Изсипете сместа в тава, застлана с хартия за печене. Печете на 200 градуса до готовност.

Разбийте сметаната с пудрата захар. Малко преди да изключите, добавете крема сиренето и маскарпонето.

Разрежете охладения блат на две. Намажете едната част с крема. Затворете с другата част.

Отгоре шприцовайте пастичките отново от крема. Сложете черешките и полейте малко само със сладко.

Оставете в хладилника за кратко и сервирайте пандишпановите пастички за гости.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: