Начин на приготвяне
Сложете сметаната в купа заедно с пудрата захар, какаото и кафето. Разбийте до меки връхчета. Оставете в хладилника, докато направите блата.
В купа счупете яйцата и добавете захарта. Настържете кората от портокал и разбийте с миксера до пухкав бял крем.
Без да спирате да бъркате, добавете прясното мляко, сока от портокал и олиото.
След 1 минута сложете брашното, какаото, бакпулвера и солта. Изсипете сместа в квадратна тавичка, застлана с хартия за печене.
Изпечете до суха клечка. Извадете от фурната и оставете да изстине напълно.
Извадете и отстранете хартията за печене.
Разрежете блата през половината. Сложете долната част в поднос или подходяща голяма чиния.
Сиропирайте блата със сока от компота.
Намажете с част от крема и нарежете парчета малини (може да ползвате и други плодове по избор).
Затворете с другата част от блата. Отново сиропирайте и измажете пастичките или шприцовайте розички с шоколадовия крем.
Оставете вълшебните шоколадови пастички в хладилника за няколко часа, преди да сервирате.