Начин на приготвяне
Започваме с приготвянето на крема. Сипваме сметаната в голяма купа и разбиваме с ванилия и захар.
Първо работим на слаби обороти, а след това увеличаваме мощността. Малко от сметановия крем може да заделите за украса на пастичките накрая.
След като приготвите еспресо, трябва да го подсладите с кафява захар.
В поднос или форма поставете един блат, сиропирайте го леко с кафе и го покрийте с крем от сметана.
Поставете малки късчета от портокала и сложете следващ блат. Сиропирайте, намажете със сметана и сложете малко портокал. Процедирайте така до изчерпване на блатовете.
Отгоре и отстрани измажете със сметана и нарежете изделието на квадратни пастички.
Всяка пастичка декорирайте с цветни пръчици, с които оформете сърца.
Със сладкарска боя оцветете малко заделен сметанов крем и украсете допълнително домашните пастички за Свети Валентин.