Начин на приготвяне
Нарежете свинските гърди на порции.
Предварително отделете време да овкусите свинско месо.
Поставете го в дълбока кука и добавете при него зехтина, чубрицата, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте хубаво всички продукти, така че от всички страни на месото да поеме ароматите.
Завийте с фолио и оставете свинските гърди в хладилника за няколко часа или дори една нощ.
Друг вариант е да сложите всички продукти за маринатата за свинско и месото директно в плика. И докато са вътре, да разбъркате всичко много добре.
Този вариант е по-лесен и по-чист, без да използвате допълнителни съдове, но пък е по-трудно цялото месо да се маринова от всички страни.
Включете фурната на 220 градуса. Вземете плика с месото и го затворете плътно със скобата от комплекта.
С вилица или малък нож направете 3 разреза в плика. Поставете го в тава и сложете да се изпече за 30-40 минути.
След това разкъсайте леко плика с печеното свинско отгоре, за да се изпекат свинските гърди в плик за още 10 минути.