Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински гърди в плик

Свински гърди в плик

Аника ВойтАника Войт
Новак
9311k
Свински гърди в плик
Снимка: Аника Войт
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Разкрийте всички тайни по приготвянето на свински гърди в плик с тази рецепта"

Необходими продукти

  • свински гърди - 1 кг
  • олио - 2 с.л.
  • чубрица - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинските гърди на порции.

Предварително отделете време да овкусите свинско месо.

Поставете го в дълбока кука и добавете при него зехтина, чубрицата, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте хубаво всички продукти, така че от всички страни на месото да поеме ароматите.

Завийте с фолио и оставете свинските гърди в хладилника за няколко часа или дори една нощ.

Друг вариант е да сложите всички продукти за маринатата за свинско и месото директно в плика. И докато са вътре, да разбъркате всичко много добре.

Този вариант е по-лесен и по-чист, без да използвате допълнителни съдове, но пък е по-трудно цялото месо да се маринова от всички страни.

Включете фурната на 220 градуса. Вземете плика с месото и го затворете плътно със скобата от комплекта.

С вилица или малък нож направете 3 разреза в плика. Поставете го в тава и сложете да се изпече за 30-40 минути.

След това разкъсайте леко плика с печеното свинско отгоре, за да се изпекат свинските гърди в плик за още 10 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: