Пиле по ловджийски с наденица

14/11/2020
"След тежък работен ден определено имате нужда от обилна порция пиле по ловджийски с наденица"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо69
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете и нарежете зеленчуците - лук, чесън, целина на ситно, моркова на колелца, а чушката на по едри парченца. Гъбите нарежете на филийки.

2. Измийте и подсушете месото, като почистите кожата от мъхчета и останали по нея перушинки. Запечатайте в сгорещеното олио докато станат златисти, поръсете с черен пипер и отстранете. Ако ползвате прясна наденица, запечатайте и нея. При полусушените тази стъпка не е нужна, освен ако не желаете да й придадете загар.

По желание нарежете наденицата на кръгчета.

3. В същата мазнина сложете да се запържат първо лукът с чесъна, морковите и целината с дафиновите листа и щипка сол, а след 10 минути добавете гъбите, скълцания магданоз и маслото. Гответе още 3 минути.

4. Налейте виното и бъркайте 3-4 минути, за да се изпари алкохолът и тогава сипете доматеното пюре с червения пипер, щипка захар и още сол. Върнете месото на огъня при зеленчуците и залейте с пилешки бульон, колкото да покрива продуктите.

Варете около 40 минути на умерен огън под капак.

Ако пилето е домашно може да отнеме повече време, затова проверявайте месото.

5. Поднесете манджата гореща, поръсена с пресен магданоз и скълцана люта чушка - прясна или от консерва.

Добър апетит!

Пилето по ловджийски с наденица е готово.

Алуминиева тенджера с незалепващо покритие 24 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиева тенджера с незалепващо покритие 24 см
44.99 лв.
34.64 лв.
Виж ››

Качествена и удобна за готвене алуминиева тенджера с незалепващо покритие - идеална за всяка домакиня. Има стъклен огнеупорен капак и термоизолиращи дръжки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар