Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Пастички»Моите пандишпанови петифури

Моите пандишпанови петифури

Моите пандишпанови петифури
Снимка: Румяна Сакалийска
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Хайде да се обзаложим колко такива пандишпанови петифури можете да изядете една след друга"

Необходими продукти

  • ЗА ТЕСТОТО
  • яйца - 3 броя
  • захар - 80 г
  • мед - 2 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • олио - 7 с.л.
  • бакпулвер - 7 г
  • брашно - 280 г
  • ЗА ПЪЛНЕЖА
  • банани - 120 г
  • сладко от малини - 4 с.л.
  • ЗА ГЛАЗУРАТА
  • шоколад - 100 г
  • масло - 20 г
  • прясно мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Моите пандишпанови петифури, които ще заменят любимата ви торта или пандишпаново руло.

Разбиваме добре яйцата със захарта, прибавяме мед, ванилията, прясното мляко и олиото.

Накрая прибавяме пресятото брашно с бакпулвера и разбъркваме на ниска степен, докато се получи гъста и гладка смес.

Готовата смес изсипваме в намазнена и покрита с хартия за печене квадратна дъска.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути.

За пълнежа, пасираме бананите на пюре, добавяме сладкото от малини и разбъркваме добре.

За глазурата, разтопяваме шоколада и маслото на водна баня, добавяме прясното мляко и разбъркваме, докато се получи гладка и хомогенна смес.

Изпечения и охладен блат, разрязваме през средата, за да се получат два блата. От тези блатове с помощта на нож изрязваме малки квадратчета или триъгълници (или каквито други форми пожелаете).

Оформяме петифурите по следния начин, блат, пълнеж, блат, пълнеж, блат и накрая глазура.

Може да сложите петифурите с глазура за около 10 минути в хладилника да се стегнат, преди да ги сервирате.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: