Начин на приготвяне
Моите пандишпанови петифури, които ще заменят любимата ви торта или пандишпаново руло.
Разбиваме добре яйцата със захарта, прибавяме мед, ванилията, прясното мляко и олиото.
Накрая прибавяме пресятото брашно с бакпулвера и разбъркваме на ниска степен, докато се получи гъста и гладка смес.
Готовата смес изсипваме в намазнена и покрита с хартия за печене квадратна дъска.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути.
За пълнежа, пасираме бананите на пюре, добавяме сладкото от малини и разбъркваме добре.
За глазурата, разтопяваме шоколада и маслото на водна баня, добавяме прясното мляко и разбъркваме, докато се получи гладка и хомогенна смес.
Изпечения и охладен блат, разрязваме през средата, за да се получат два блата. От тези блатове с помощта на нож изрязваме малки квадратчета или триъгълници (или каквито други форми пожелаете).
Оформяме петифурите по следния начин, блат, пълнеж, блат, пълнеж, блат и накрая глазура.
Може да сложите петифурите с глазура за около 10 минути в хладилника да се стегнат, преди да ги сервирате.