Начин на приготвяне
1. Обелете и нарежете картофите на шайби, чушките почистете и нарежете на едро.
2. Смесете 100 мл вода със 5-6 с.л. зехтин, сол и свежите подправки - накълцани или накъсани на дребно.
3. Сипете течността в тавичка и подредете пласт картофи. Ако не се съберат на един пласт, поръсете със зехтин и подредете останалите върху тях или в процепите между шайбите. Поръсете пак със зехтин, сол и черен и червен пипер.
4. Печете на 180 градуса 15 минути или докато картофките започнат да хващат коричка, но все още не са станали златисти. Тогава извадете от фурната, разпределете отгоре чушките и скилидките чесън - обелени, но цели.
Отново поръсете зехтин и сол, а ако е нужно, налейте още малко вода. По желание увеличете фурната до 200 градуса.
5. Печете картофите с чушки на фурна до пълна готовност на зеленчуците и приятен загар.
Поднесете вкусните печени зеленчуци като лек обяд или вечеря или като гарнитура към печено месо.
Добър апетит!