Басмати ориз с пилешко

11/09/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо83
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко филе - 400 г
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • ориз басмати - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • соев сос
  • лимонов сок
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този ориз с пилешко пилешкото се нарязва на хапки и се маринова за поне 2 часа в соев сос, олио, лимонов сок и черен пипер.

Оризът се измива много добре (ако имате време, може да го накиснете в студена вода за 1-2 часа) и се сварява до готовност в съотношение с вода 1:3, след което се отцежда много добре.

Пилешкото се задушава в тефлонов тиган за около 5 минути (докато леко побелее), добавя се нарязания на полумесеци лук и се задушава за още 5 минути.

След това се слагат и останалите зеленчуци, нарязани на едро. Овкусяват се със сол и черен пипер и се задушават до готовност.

Месото и зеленчуците се добавят към отцедения ориз.

Басмати ориз с пилешко се разбърква и овкусява със соев сос.

Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм-12%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар