Басмати ориз с пилешко

Басмати ориз с пилешко
Снимка: Кристина Бонева
11/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви40 мин.
Общо55 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • ориз басмати - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • соев сос
  • лимонов сок
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

За този ориз с пилешко пилешкото се нарязва на хапки и се маринова за поне 2 часа в соев сос, олио, лимонов сок и черен пипер.

Оризът се измива много добре (ако имате време, може да го накиснете в студена вода за 1-2 часа) и се сварява до готовност в съотношение с вода 1:3, след което се отцежда много добре.

Пилешкото се задушава в тефлонов тиган за около 5 минути (докато леко побелее), добавя се нарязания на полумесеци лук и се задушава за още 5 минути.

След това се слагат и останалите зеленчуци, нарязани на едро. Овкусяват се със сол и черен пипер и се задушават до готовност.

Месото и зеленчуците се добавят към отцедения ориз.

Басмати ориз с пилешко се разбърква и овкусява със соев сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: