Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Соленки с мас и бакпулвер

Соленки с мас и бакпулвер

Соленки с мас и бакпулвер
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Маста ще направи тези соленки още по-крехки и вкусни - сервирайте вече изстинали"

Необходими продукти

  • яйца - 1 бр
  • мас - 4 с.л. мека
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • кимон - за поръсване
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме брашно, чуква се яйцето, като белтъкът се отделя, той е за намазване отгоре.

Добавяме кисело мляко, бакпулвер, сол и всичко се смесва добре с вилица.

Замесва се средно тесто.

Върху набрашнен плот се точи кора, нарязва се на ленти, а те на пръчици с дебелина около 1 см.

Намазват се соленките с разбит белтък, поръсваме семена кимион и сусам.

Печем в загрята фурна 180°C до леко златисто - около 12-15 минути!

Сервираме соленките с мас и бакпулвер охладени по вкусни са и много крехки от маста!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: