edin.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с доматен сос и бекон

Талиатели с доматен сос и бекон

АнабелАнабел
Новак
61
1k
7
Талиатели с доматен сос и бекон
Снимка: Анабел
1 / 2
30/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
"Пренесете се духом в Италия с тези вкусни талиатели с доматен сос и бекон"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Талиателите се варят в подсолена вода за не повече от пет минути. Сосът се приготвя, като беконът се нарязва на дребно и слага в дълбок тиган да се запържи.

Изважда се и на негово място се слагат нарязаните на дребно лук и чесън. Щом омекнат, се прибавят доматите, предварително настъргани.

Сосът за пастата се поръсва със сол на вкус, прибавят се сухият риган и босилекът и се оставя да се готви, докато се изпари водата.

За плътност се налива малко от водата, в която са се варили талиателите. Щом ароматната паста се сгъсти, изпърженият бекон се връща него.

Отцедените талиатели се се слагат в чиния, поливат се с готовият доматен сос и се поръсват с настърган пармезан.

Талиателите с доматен сос и бекон са готови за сервиране!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: