edin.bg»Рецепти»Баница»Намачкана баница с майонеза

Намачкана баница с майонеза

Аника ВойтАника Войт
Новак
9011k56
Намачкана баница с майонеза
Снимка: Аника Войт
1 / 5
30/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Ако търсите тайната съставка за най-вкусната баница, със сигурност ще я откриете в тази рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварителната подготовка за намачканата баница с майонеза е в два етапа.

Първо, в купа натрошете цялото количество сирене. И второ, в отделна дълбока купа разбъркайте продуктите за заливката.

Яйцата разбийте с вилица, добавете майонезата и брашното. Към места се прибавя предварително обърканото кисело мляко със солта и содата за хляб.

Следва сглобяването на нашата баница с майонеза.

Вземете един по един листите от корите и ги смачкайте на топки. С тези топки подредете дъното на тавата за баницата.

Трябва да запълните цялата тава средно гъсто. Отгоре разпръснете натрошеното сирене. На финала залейте отгоре с яйцето-млечната смес.

Печете пухкавата баница в предварително зарята фурна на 180 градуса до златисто.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: