Начин на приготвяне
В касерола сложете прясното мляко, захарта и гриса. Изчакайте да заври и намалете котлона. Варете на слаб котлон около 15 минути или до сгъстяване.
Изключете готовия крем и добавете кравето масло и ванилията.
Разбъркайте и оставете да се охлади напълно.
Отворете корите за баница. Вземете една кора. Поръсете с малко олио и сложете втора кора. Отново малко олио и от крема. Завийте на руло.
Поставете в тава, застлана с хартия за печене.
Постъпете по същия начин и с останалите кори или до изчерпване на количествата.
Полейте всяко парче от сладката баница с малко олио и печете в загрята фурна на 200 градуса до готовност.
Извадете, оставете леко да се охлади, поръсете с пудра захар и сервирайте баницата с крем от грис.