Начин на приготвяне
Разтворете царевичното нишесте в прясното мляко. Добавете жълтъците и разбийте с тел.
Прехвърлете в касерола и сложете на котлона да заври. Намалете и варете 8-10 минути.
Махнете и добавете ванилията и кравето масло. Разбъркайте и оставете леко да изстине.
Вземете една кора и намажете с крема. Сложете върху нея втора кора и отново намажете с крем.
Съберете на хармоника и поставете в тавичка за печене. Постъпете по същия начин и с останалите кори.
Поръсете с канелата на прах и изпечете в загрята фурна на 200 градуса до златисто.
Извадете и залейте със заливката, в която сте разбили 3 яйца, 6 с.л. захар и 500 мл прясно мляко. Върнете във фурната да се запече.
Извадете, охладете и поръсете сладката баница с пудра захар преди да сервирате.
Баницата хармоника с крем е много вкусна.