Edin.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Баница хармоника с крем

Баница хармоника с крем

Баница хармоника с крем
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
7
"Ако обичате сладко повече от солено, значи тази баница с крем много ще ви допадне"

Необходими продукти

  • за крема
  • прясно мляко - 800 мл
  • жълтъци - 3 бр.
  • захар - 120 г
  • царевично нишесте - 40 г
  • масло - бучка
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • още
  • кори за баница
  • канела
  • за заливката
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете царевичното нишесте в прясното мляко. Добавете жълтъците и разбийте с тел.

Прехвърлете в касерола и сложете на котлона да заври. Намалете и варете 8-10 минути.

Махнете и добавете ванилията и кравето масло. Разбъркайте и оставете леко да изстине.

Вземете една кора и намажете с крема. Сложете върху нея втора кора и отново намажете с крем.

Съберете на хармоника и поставете в тавичка за печене. Постъпете по същия начин и с останалите кори.

Поръсете с канелата на прах и изпечете в загрята фурна на 200 градуса до златисто.

Извадете и залейте със заливката, в която сте разбили 3 яйца, 6 с.л. захар и 500 мл прясно мляко. Върнете във фурната да се запече.

Извадете, охладете и поръсете сладката баница с пудра захар преди да сервирате.

Баницата хармоника с крем е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: