Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета с ориз на фурна

Пилешки дробчета с ориз на фурна

Пилешки дробчета с ориз на фурна
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Поръсете порцията пилешки дробчета с ориз с пресен магданоз преди да сервирате. Добър апетит!"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 6 - 7 с.л.
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • пилешки бульон - 1 кубче сол
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се почистват и нарязват на дребно. Задушават се в сгорещена мазнина, докато омекнат.

Към тях се прибавя измитият ориз и една чаена чаша вода с разтворено в нея кубче бульон.

Оризът се разбърква периодично и след като поеме водата, се прибавя сол на вкус и смлян черен пипер.

Прехвърля се в тава за печене, наливат се още чаша и половина вода, а отгоре се нареждат пилешките дробчета.

Дробчетата с ориз се пекат на 200 градуса за около час или до готовност на ориза.

Дробчетата с ориз на фурна се сервират поръсени с нарязан на ситно свеж магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: