Начин на приготвяне
Подготвяме си доматите, като предварително кипваме вода в голяма тенджера и в нея поставяме доматите.
Бланшираме за 30-50 секунди, след което изваждаме и потапяме в съд с ледено студена вода.
След като са готови, вадим и обелваме. Нарязваме на дребно, както и магданоза, който сме измили добре.
Разпределяме в буркани и преди за затворим с капачки, поставяме капачките в купа и се заливат с вряла вода.
Държим за около 5 минути, след което изваждаме и затваряме добре всички буркани.
Поставяме в казан, покриваме със студена вода и палим огъня.
Щом заври водата, оставяме доматите в буркани на тих огън да се варят за 5 минути.
Вадим и веднага обръщаме консервираните домати в буркани с капачките на долу.
С готовите домати в буркани можете да си приготвите страхотни кюфтета с доматен сос, паста с доматен сос или домашна пица.
Коментари