Вкусна гъбена супа

Вкусна гъбена супа
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Винаги ще намерим време да приготвим най-вкусната гъбена супичка"

Необходими продукти

  • гъби - 350 г
  • лук - 1 бр.
  • краве масло - бучка
  • картофи - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • сметана - 200 мл за готвене
  • пилешки бульон - 600 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусна гъбена супа за обяд или вечеря.

Обелете гъбите и ги нарежете на филийки. В тенджера разтопете кравето масло. Запържете гъбите до златисто. Извадете 2-3 бр. и заделете.

Нарежете лука на дребно и го сложете при гъбите. Запържете за няколко минути. Добавете картофа, нарязан на дребно и налейте бульона.

Сложете поправките и варете гъбената супичка около 30 минути или до готовност на продуктите.

Налейте сметаната и пасирайте супата от гъби и зеленчуци. Върнете на котлона и варете още 5 минути. Изключете, сервирайте в подходяща чиния и поставете заделените гъбки в средата на готовата кремсупа.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: