Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с натрошени бисквити

Бисквитена торта с натрошени бисквити

Аника ВойтАника Войт
Новак
9311k
Бисквитена торта с натрошени бисквити
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
12
"Поднесете си сладост в чиния с тази страхотна рецепта за бисквитена торта"

Необходими продукти

  • бисквити - 1 пак. Закуска ванилия, голям
  • прясно мляко - 1 л
  • нишесте - 2 бр. ванилия
  • захар - 6 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на крема за тази вкусна бисквитена торта.

В отделен съд разтворете ваниловото нишесте с няколко лъжички прясно мляко. Бъркайте до получаване на гладка смес, старайте се да няма останали бучки. Към него добавете захарта и жълтъците. Отново разбъркайте добре.

Затоплете прясното мляко до момент малко преди да кипне. В този момент добавете разтвореното нишесте, прибавете и маслото.

Намалете силата на котлона на минимална степен и започнете да бъркате енергично.

Необходими са само 5 минути и кремът е готов и сгъстен.

В подходящ съд натрошете пакета с ванилови бисквити. Направо върху него изсипете и крема. Смесете двете съставки. Изравнете добре с шпатула. Отгоре украсете с настърган черен шоколад тортата с крем.

Приберете в хладилника за няколко часа Бисквитена торта с натрошени бисквити.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: