Начин на приготвяне
Първо поставяме двата вида шоколад, заедно с маслото, на водна баня да се разтопят. Оставяме на страна да се охладят.
В съд разбиваме яйцата и захарта на крем и към тях прибавяме ванилията и щипката сол.
Предварително сме си пресели брашното, заедно с какаото и бакпулвера и към яйчната смес прибавяме брашното и какаото, като бъркаме внимателно.
След това добавяме и прясното мляко като разбъркваме и маслото, и шоколада.
Отново разбиваме добре и накрая добавяме орехите.
Намазняваме и поръсваме с брашно кексовата форма и изсипваме тестото.
Поставяме шоколадовия кекс в печката в предварително загрята на 180 градуса фурна и печем около 40-45 минути.
Поверяваме дали класическият шоколадов кекс с орехи е готов с клечка.