Класически ябълков щрудел

30/07/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо45
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се изчистват от семките и се настъргват на едрото ренде.

Ако са много сочни се изстискват. Прибавя се захарта и олиото като се остава 1/4 от олиото за намазване на корите.

Разбърква се добре сместа. Вземат се по две кори, намазва се четка кората и се поръсва с ябълките. От единия край се посипва канела и смлени орехи.

Навива се на руло и се нарежда в тавата на печката която е покрита с хартия за печене. Пече се на 250 градуса до зачервяване. Като изстине шруделът се поръсва с пудра захар.

Класическият ябълков щрудел е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар