Шоколадови пасти

Шоколадови пасти
Снимка: Христинка Колева
1 / 4
10/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
"Тези шоколадови пасти са истинска кулинарна фантазия"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява с какаото и бакпулвера.

Кравето масло се разбива с двата вида захар до пухкавост. Добавят се едно по едно яйцата.

Следва сухата смес. Разбърква се до еднородност.

Сместа се изсипва в тава 25/25 см, постелена с хартия за печене.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути.

Охлажда се върху решетка.

Прясното мляко, захарта и маслото се поставят на котлона до завиране.

Грисът се ръси над млякото. Вари се до сгъстяване. Добавят се кокосовите стърготини.

Кремът с грис се ароматизира с ванилията.

Изстиналият блат се връща в тавичката, в която е печен. Върху него се излива топлият крем и се заглажда.

Поставя се на хладно място да стегне кремът и пастичките.

Отгоре се гарнира с настърган шоколад.

Шоколадовите пасти се нарязват.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest