Сладки с локум и масло

Сладки с локум и масло
Снимка: Христинка Колева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
"Поръсете топлите локумки с пудра захар и само гледайте колко бързо ще изчезнат до една от масата"

Необходими продукти

  • краве масло - 150 г
  • олио - 150 мл
  • кисело мляко - 200 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ванилия - 3 бр.
  • брашно - 700 г
  • локум - 2 кутии
  • пудра захар - за поръсване на сладките
  • ванилия - 2 бр. за пудрата захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кравето масло се разтопява и охлажда.

Киселото мляко се смесва със содата.

Брашното се поставя в купа, прави се кладенче и в него се поставят млякото, маслото, олиото и ванилията. Замесва се меко тесто.

Покрива се със стреч фолио и се оставя да почине 20 минути.

Тестото се разточва. Нарязва се на ромбоиди.

В единият край на ромбоида се поставя парченце локум. Завиват се на кифлички.

Навитите сладки се поставят в тава, постелена с хартия за печене.

Любимите локумки се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса до леко зачервяване.

Топлите сладки с локум и масло се поръсват обилно с пудра захар, смесена с ванилията.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: