Начин на приготвяне
Разбиваме добре яйцата със захарта, добавяме олиото, ванилията и брашното размесено с бакпулвера.
Застиламе квадратна тава с хартия за печене, намазняваме леко и изсипваме сместа. Печем в предварително загрята фурна на 175 градуса за около 15-20 минути.
За сиропа изсипваме захарта във водата и след като заври добавяме разтворимото кафе. Оставяме да ври та средна температура за 10-15 минути.
За крема изсипваме захарта в дълбока тенджера и след като се карамелизира, добавяме внимателно прясното мляко.
Когато карамеленото мляко заври, добавяме на тънка струя и при непрекъснато бъркане, предварително разбитите жълтъци с брашно.
Продължаваме да бъркаме на средна температура докато кремът се сгъсти добре.
Изпечения и охладен блат нарязваме на квадрати.
Сглобяваме пастите по следния начин: блат, сироп (сиропираме обилно), крем, блат, сироп, крем, блат, сироп и завършваме с крем. По желание може да украсите пастите с настърган шоколад.
Сочните сиропирани пасти са готови.