Бърза и лесна домашна шоколадова торта

17/06/2020
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 383
  • Преглеждания за месеца264
  • Преглеждания за седмицата82
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме белтъците на сняг.

В друга купа смесваме жълтъците и кафявата захар и разбиваме на пухкав крем. Към него добавяме солта, ванилията, олиото, млякото, портокаловата есенция, бакпулвера и какаото.

Разбиваме още 2-3 минути и към тази смес добавяме разбитите белтъци.

Разбъркваме внимателно с шпатула, добавяме брашното, смесваме и изсипваме сместа в кръгла форма върху хартия за печене.

Печем на 180 градуса 20 минути. Оставяме блата да се охлади и го разрязваме на две, за да се получат два блата.

Разтопяваме двата вида шоколад.

Разбиваме сметаната до готовност, добавяме захарта и разтопения шоколад и разбиваме отново до еднороден шоколадов крем.

Поставяме единия блат в широка чиния, намазваме с половината крем, отгоре поставяме втория блат и намазваме отгоре и отстрани крем, като си оставяме определено количество за да шприцоваме.

Правим с останалия крем розички в размер по желание върху лесната шоколадова торта.

Поръсваме с шоколадови пръчици и прибираме в хладилника за 1 нощ.

Нашата бърза и лесна шоколадова торта е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар