Класически тиганички от Баба

31/05/2020
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо164
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукваме яйцата и разбиваме добре. В киселото мляко гасим содата и го добавяме към яйцата.

Добавяме солта, а след това и брашното и разбъркваме добре.

Получаваме къста каша, която е по-гъста от палачинковата смес.

При желание можем да се добавим натрошено сирене, а можем и след това да консумираме с тиганичките.

Поставяме си тигана с олиото и пържим в сгорещена мазнина от двете страни докато добият златист цвят.

Пърженето става, като изсипваме с помощта на лъжица и леко разстиламе.

Готовите тиганички поставяме на домакинска хартия.

Консумираме по желание със сирене или сладко.

Класическите тиганички от Баба са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар