Свинско пържено с праз на тиган

29/05/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо488
  • Преглеждания за месеца174
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо от бут - 1200 г
  • праз - 4 - 5 стръка средни
  • лук - 2 - 3 глави средни
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и праза. Нарежете ги на ситно. Нарежете свинското месо на късчета.

Загрейте олиото в дълбок тиган.

Прибавете лука и праза и ги задушете за 5-6 минути.

Добавете червения пипер, разбъркайте и сложете свинските късчета.

Гответе още 5-6 минути, като междувременно разбърквате.

Налейте бялото вино и оставете ястието да къкри на тих огън.

Овкусете пърженото свинско със сол и черен пипер.

Гответе до готовност на месото.

Много вкусно! Поднесете с подходяща напитка. Свинското пържено с праз на тиган е готово.

Алуминиев тиган с керамично покритие и капак 24 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с керамично покритие и капак 24 см
46.00 лв.
35.42 лв.
Виж ››

Практичен тиган, който има керамично покритие, удобна за готвене дръжка и огнеупорен капак, който няма да позволи на мазни пръски да попаднат върху вас или навсякъде в кухнята. Алуминиевият тиган може да се ползва с всички видове котлони.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар