Edin.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Десерт с желатин и плодове

Десерт с желатин и плодове

Десерт с желатин и плодове
Снимка: Мария Божилова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Минутите си течат, затова е време да решите какъв десерт ще направите за утрешния ден, а нашият съвет е това да бъде този желатинов десерт с плодове"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • течна сметана - 100 мл сладкарска
  • стевия - 20 мл
  • плодове - 300 г
  • есенция ванилия - 1 ч.л. домашна
  • желатин - 1 1/2 пакетче
  • фъстъчен крокан - домашен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се затопля в млековарка или на водна баня.

Когато млякото е затоплено, се прибавя течната сметана при продължително бъркане.

След 5 мин. се прибавят стевията и ванилията. Разбърква се и се сваля от огъня.

Желатинът се залива с 100 мл студена вода и се оставя да набъбне.

Когато млякото се охлади, се прибавя желатинът и се оставя за 10 мин., като се разбърква периодично.

Плодовете се измиват много добре и се нарязват на парчета.

В купички се слагат нарязаните плодове и се заливат със сместа.

Панакотата се оставя в хладилник за 2 часа.

Преди сервиране, купичките се потапят в топла вода и се обръщат върху чиния.

Сервира се с домашен фъстъчен крокан.

Десертът с желатин и плодове е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: