Класическа шкембе чорба с прясно мляко

30/05/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо117
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеното и измито телешко шкембе се поставя в тенджера под налягане. Залива се с вода и се прибавят зърна черен пипер, сол и няколко скилидки чесън. Сварява се.

Шкембето се нарязва на малки кубчета. Бульонът се прецежда.

В тенджера се налива олиото и след като загрее се добавя брашното. Запържва се и като вземе да си променя цвета се залива със студеното прясно мляко и част от бульона.

Докато чорбата заври, трябва почти постоянно да се бърка. Прибавя се нарязаното шкембе.

Шкембе чорбата се подправя със смлян черен пипер и счукан чесън.

Поднася се поръсена със смлени сухи люти чушки (чили) и счукан чесън залят с оцет.

Приятен апетит! Класическата шкембе чорба с прясно мляко е супер вкусна.

Красива емайлирана тенджера 7.5 литра
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Красива емайлирана тенджера 7.5 литра
30.00 лв.
27.99 лв.
Виж ››

Голяма и красива емайлирана тенджера, която ще се сприятели с кухнята ви за миг! Позволява приготвяне на обемно количество храна. Поддържа се лесно. Тенджерата е с вместимост 7.5 л, а дръжките и капакът създават допълнително удобство при употреба.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар