Edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Класическо свинско със зеле в тенджера

Класическо свинско със зеле в тенджера

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
18322k334
Класическо свинско със зеле в тенджера
Снимка: Албена Асенова
2 / 6с Видео
30/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Поне веднъж месечно това класическо свинско със зеле заслужава да бъде готвено"

Необходими Продукти

  • свинско рагу - 700 г
  • лук - 1 глава
  • зеле - 1 бр. средно голяма зелка
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското рагу се разделя на по-малки парчета и слага в тенджера с мазнина и малко вода за да се задуши. След като побелее се прибавя нарязаният на ситно лук.

След кратко разбъркване се прибавя нарязаното на тънки ленти и претрито със сол зеле.

Налива се около една чаена чаша вода и тенджерата се похлупва.

Когато зелете омекне леко, се добавят нарязаните на ситно или смлени домати и червеният пипер.

Зелето се задушава около 45 минути, като периодично манджата се разбърква.

Класическото свинско със зеле в тенджера е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: