edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Бирено Мезе»Бирено мезе от панирано в тесто брюкселско зеле

Бирено мезе от панирано в тесто брюкселско зеле

Бирено мезе от панирано в тесто брюкселско зеле
14/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистените и измити топченца брюкселско зеле се сваряват на пара и се посоляват. От брашното, бирата, горещата вода, част от растителното масло и жълтъците се приготвя гъсто тесто, към което, след като се поохлади, се прибавят при леко разбъркване разбитите на сняг белтъци.

Получената пухкава смес се оставя да престои 10 – 15 минути. След това зелчетата се потапят в сместа и се изпържват в гореща маслена баня.

Поставят се в чиния, покриват се със запържените в маслото домати, изрязани на дребни кубчета, и се поръсват с дребно нарязания магданоз.

Получава се страхотно бирено мезе!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: