Начин на приготвяне
Омесете еластично тесто от брашното, разбитите яйца, малко сол и хладка вода и го разделете на топки с големината на орехи.
От тях разточете много тънки кори (около 80-100 броя) и ги сложете една върху друга, като ги поръсвате с нишестето.
В намазана с олио тава ги наредете, като ги наръсвате с разтопеното масло, и на 20-25 кори сложете плънка от предварително счуканите ядки (можете да използвате и само един вид ядки около 400 г) и канелата.
Нарежете баклавата на ромбове или правоъгълничета, полейте я с останалата мазнина и я изпечете в умерена фурна до златисто.
Като изстине, я залейте с горещ захарен сироп, приготвен от захарта и 3 ч.ч. вода и ароматизиран с ванилията и розова вода, и я поднесете след като престои 24 часа.