Печено пиле с босилек

Печено пиле с босилек
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6
"Ако се чудите как да приготвите пиленцето, ето ви една идея"

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 2 ч.л. нарязан
  • доматено пюре - 2 ч.л.
  • вино - 100 мл бяло
  • олио - 1 к.ч.
  • босилек - 1 ч.л. накълцан
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистеното пиле на 4 порции, изпържете ги до златисто в предварително загрято олио, след което ги прехвърлете в йенска тенджера или гювеч с капак.

Добавете ситно нарязаните босилек и магданоз, пресования чесън, чубрицата, черния и червен пипер, солта, доматеното пюре и виното, захлупете и печете пилето на 180 градуса около 90 мин.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: