edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Риба»Печена Риба»Печена пъстърва по ергенски

Печена пъстърва по ергенски

Печена пъстърва по ергенски
25/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте почистената риба, подсушете я и я натрийте с лимоновия сок и солта.

Счукайте чесъна, прибавете ситно нарязаните копър, магданоз и топено сирене, добавете млякото, разбъркайте сместа и напълнете с нея пъстървата.

Увийте рибите с нарязаните на тънки ивички пушени гърди, наредете ги в огнеупорен съд и ги сложете да се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30 мин.

Нарежете лука на кубчета и го запържете до прозрачност в сгорещеното масло.

Сложете бульона да се вари 5 мин., изсипете в него лука и варете още 1-2 мин.

Десетина минути преди да извадите печената риба от фурната, я залейте с бульона.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: