Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен толстолоб със зеленчуков сос

Печен толстолоб със зеленчуков сос

Печен толстолоб със зеленчуков сос
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Сосчето играе важна роля за крайния вкус на тази вкусна рибка"

Необходими продукти

  • толстолоб - около 1.5 кг или шаран
  • домати - 1 буркан белени
  • лук - 3 глави, кромид
  • целина - 2 глави
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в сгорещеното олио нарязаната на малки кубчета целина и наситнените лук и чесън.

Прибавете ситно нарязаните магданоз и домати и варете 30 мин. на слаб огън.

Пасирайте готовия сос за риба, изсипете го в тавичка и отгоре наредете парчетата толстолоб.

Печете рибата в умерена фурна 20-25 мин., като от време на време поливате толстолоба със соса.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: