Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Рибeна чорба по варненски

Рибeна чорба по варненски

Рибeна чорба по варненски
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Варненци имат привилегията да си хапват от тази апетитна рибена чорба - благодарим, че споделиха рецептата с нас"

Необходими продукти

  • риба - 500 г филе, по избор
  • риба - 300 г дребни
  • лук - 2 глави, кромид
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - ½ връзка
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • оцет - 2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвеното рибно филе мариновайте с оцета и сол и го нарежете на парченца.

Полейте разполовените дребни рибки с леко подсолена вода и ги варете до пълното им сваряване, след което ги прецедете и леко ги претрийте.

Добавете към бульона виното и вода, за се получи общо 4 ч.ч. течност.

Задушете в олиото ситно нарязаните лук и чесън, докато омекнат, оцветете с доматеното пюре и червения пипер и залейте с бульона.

Когато кипне, прибавете филето и рибките, намалете котлона и след около 15 мин. овкусете с черния пипер и солта.

Поднесете рибената чорба, поръсена със ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: