Рибeна чорба по варненски

01/02/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо82
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 500 г филе, по избор
  • риба - 300 г дребни
  • лук - 2 глави, кромид
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - ½ връзка
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • оцет - 2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвеното рибно филе мариновайте с оцета и сол и го нарежете на парченца.

Полейте разполовените дребни рибки с леко подсолена вода и ги варете до пълното им сваряване, след което ги прецедете и леко ги претрийте.

Добавете към бульона виното и вода, за се получи общо 4 ч.ч. течност.

Задушете в олиото ситно нарязаните лук и чесън, докато омекнат, оцветете с доматеното пюре и червения пипер и залейте с бульона.

Когато кипне, прибавете филето и рибките, намалете котлона и след около 15 мин. овкусете с черния пипер и солта.

Поднесете рибената чорба, поръсена със ситно нарязания магданоз.

Емайлирана тенджера с цветна декорация 4.5л
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Емайлирана тенджера с цветна декорация 4.5л
28.54 лв.
Виж ››

Вълшебна емайлирана тенджера с цветна декорация, в която със сигурност се приготвят най-вкусните супи на света.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар