Начин на приготвяне
Обелваме тиквата и я нарязваме на парчета, а тиквичката – на ситно. Наситняваме лука и чесъна, картофите почистваме и нарязваме на кубчета. Стопяваме маслото в тенджерата, запържваме лука, после тиквичката, тиквата, картофите и чесъна.
Наливаме бирата и кубчето, разтворено в ½ л вода. Подправяме супата със сол, черен пипер и щипка индийско орехче и варим 30 минути на слаб огън.
Прибавяме 150 мл от сметаната. Още веднъж подправяме на вкус. Изрязваме капак от втората тиква, издълбаваме я така, че да се получи супник и я затопляме в гореща фурна.
Изсипваме горещата тиквена супа в супника и украсяваме с магданоз и останалата сметана.
Сервираме с препечените филийки хляб.