Супа в тиква

Супа в тиква
11/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме тиквата и я нарязваме на парчета, а тиквичката – на ситно. Наситняваме лука и чесъна, картофите почистваме и нарязваме на кубчета. Стопяваме маслото в тенджерата, запържваме лука, после тиквичката, тиквата, картофите и чесъна.

Наливаме бирата и кубчето, разтворено в ½ л вода. Подправяме супата със сол, черен пипер и щипка индийско орехче и варим 30 минути на слаб огън.

Прибавяме 150 мл от сметаната. Още веднъж подправяме на вкус. Изрязваме капак от втората тиква, издълбаваме я така, че да се получи супник и я затопляме в гореща фурна.

Изсипваме горещата тиквена супа в супника и украсяваме с магданоз и останалата сметана.

Сервираме с препечените филийки хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest