Пържени Мидички

25/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От маслото, яйцето и брашното омесваме тесто, което разделяме на 6 топки.

Всяка от тях точим на кора с дебелина 0.5 см.

Корите намазваме с разтопено масло и ги поставяме една върху друга (само най-горната не се маже).

Престояват 10 минути.

Отново точим кора с дебелина около 1 мм. В единия край поставяме настъргано сирене и сгъваме, докато се покрие сиренето.

С ръба на чаша режем мидички.

Пържим малките пирожки в сгорещено олио.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: