Торта Зебра

18/01/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо130
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • За 2 блата
  • яйца - 12 бр
  • захар - 2 ч.ч.
  • орехи - 2 ч.ч. смлени
  • какао - 6 с.л.
  • За крема
  • захар - 1/ ч.ч.
  • вода - / ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - 1 ½ пакетче
  • За сиропа
  • захар - 1 ½ ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • кора от лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват на топъл котлон. Получената смес се дели на две части. В едната се прибавя 1 ч.ч. брашно. В другата 1 ч.ч орехи и какао.

От хартия се изрязва кръг, отговарящ на дъното на тавичката, в която ще печем.

В средата на тавичката се изливат две супени лъжици бяла смес и две супени лъжици кафява смес.

После върху бялата изливаме кафява и върху кафявата – бяла, докато свършат смесите. Печем в умерена фурна.

След изпичането на двата блата те се слепват с крем, приготвен от кипнала ½ чаша вода и ½ чаша захар, разбити добре заедно с краве масло и ванилия.

Преди намазване с крем двата блата на тортата се сиропират.

Оставете тортата Зебра да престои поне няколко часа, преди да поднесете.

Силиконова шпатула за кексове, сладкиши - 25 см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконова шпатула за кексове, сладкиши - 25 см.
9.00 лв.
Виж ››

За майсторите сладкари - силиконова шпатула, с която нанасянето на крем или глазура ще е лесно като детска игра

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар