Лесен пататник без сирене

16/01/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо72
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 600 г
  • лук - 2 глави
  • олио - 2 с.л.
  • галета - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите сурови се настъргват на едро ренде. Прибавят се галетата заедно с нарязания на много ситно лук и малко сол.

Полученото тесто се омесва. От него се оформя тънка питка и в нагорещеното олио се изпържва бързо от двете страни до златист цвят.

По желание към сместа за пататник може да се добави и джоджен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар