Орехова торта с шоколад

MarianaMariana
Новак
688
52
04/11/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо117
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бием жълтъците със захарта, от която сме отделили две супени лъжици, до сгъстяване. В друг съд на съвсем слаб огън бием белтъците с отделената захар на гъст сняг. Смесваме орехите с брашното и галетата.

Съединяваме леко снега от белтъците с жълтъците, след което внимателно прибавяме брашното и сухарите. Разбъркваме внимателно и изсипваме в предварително намазнена форма. Печем блат за торта в силна фурна до готовност.

Междувременно приготвяме шоколадовата глазура. Натрошаваме шоколада, прибавяме водата и пудрата захар и слагаме съда във фурната, за да се разтопят съставките.

Изваждаме, изчакваме леко да се охлади и прибавяме белтъка за лъскавина и 1 ч.л. гореща вода.

Охладената орехова торта се поставя върху решетка и се залива с шоколадовата глазура. Поднасяме готовата Орехова торта с шоколад охладена и нарязана на парчета.

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар