edin.bg»Рецепти»Напитки»Хлебен квас

Хлебен квас

Хлебен квас
11/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
"Квасът е традиционна руска разхладителна напитка с изключителни вкусови достойнства и неповторим аромат."

Необходими Продукти

  • сухари - 500 г ръжени
  • мая - 40 г за хляб
  • стафиди - 50 г
  • джоджен - 5 - 10 стръка пресен
  • касис - 3 - 4 листа черен
  • захар - 200 г
  • вода - 4 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте сухарите с вряла вода и ги оставете на топло за 3-4 часа.

Прецедете получената смес през няколко слоя марля и добавете захарта, размитата в същата течност мая, джодежена, касисовите листа.

Оставете на топло за 10-12 часа съда със сместа, като го покриете с кърпа.

След като квасът ферментира добре, отново го прецедете и го сипете в бутилки, в които сте поставили по няколко стафиди.

Здраво запушените бутилки поставете в хладилник за 3 дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest