edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака картофи с кисело зеле

Мусака картофи с кисело зеле

MarianaMariana
Новак
693
1
61
03/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се нарязват на тънки филийки и се пържат в загрято олио. В отделен съд се слага нарязаната на фиде зелка и се сварява до омекване, след което се отцежда.

В мазнината от картофите се запържват ситно нарязаните глави лук, прибавя се зелето, подправя се с червен пипер и се сваля от котлона.

В подходящ съд се слага ред пържени картофи, отгоре запърженото зеле и се завършва с още един ред картофи.

Мусаката се залива с 1 ч.ч. гореща вода и се пече в силно загрята фурна за около 15-20 минути. Залива се с прясното мляко, в което са разбити яйцата и се връща отново във фурната за още 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest