Маслени гевречета

MarianaMariana
Новак
688
6
19/09/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо28
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме брашното в тава, прибавяме маслото, натрошена на парченца и разстриваме до получаването на трохи.

Прибавяме захарта, лимонената кора и жълтъците и внимателно замесваме.

От тестото откъсваме парченца колкото орех, овалваме с ръце дълги пръчици и увиваме като гевречета.

Поставяме гевречетата в тава, постлана с хартия за печене, мажем ги с разбито яйце и поръсваме с натрошени орехи. Печем ги в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар