Овнешко с дюли

MarianaMariana
Новак
691
52
14/08/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо24
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • овнешко месо - 1 кг
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • дюли - 2 - 3 бр.
  • захар - 5 бучки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на малки късчета един килограм овнешко месо и го запържваме в мазнината. Когато се запържи от всички страни, посоляваме със сол и черен пипер и заливаме с вода, колкото да го покрие.

Оставяме овнешкото месо да се задушава на тих огън до омекване, като от време на време разбъркваме.

Нарязваме дюлите на резени, почистваме ги от семената и твърдите части и ги прибавяме в тенджерата върху месото.

В отделен съд слагаме захарта, заливаме с 1-2 лъжици вода и бъркаме на огъня, докато се карамелизира.

След това наливаме лъжичка по лъжичка от бульона върху захарта и бъркаме, докато се размие всичката захар.

С получения сос заливаме месото и оставяме ястието да ври до готовност на продуктите, като внимаваме дюлите да не се разкъсат.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар