Панирани агнешки котлети

MarianaMariana
Новак
691
52
13/08/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо35
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешки котлети - 6 - 8 бр.
  • сол
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • кашкавал - 1 с.л.
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно начукваме агнешките котлети и ги овкусяваме с малко сол.

Разбиваме добре яйцата и към тях добавяме настъргания кашкавал.

Овалваме агнешките котлети в брашно от двете страни, потапяме в яйцата и овалваме старателно в галета.

Пържим котлетите до зачервяване в силно сгорещена мазнина, в която сме сложили щипка сол.

Поднасяме панираните котлети с гарнитура като грах с масло, пържени картофи или пюре от спанак.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар